Tudnivalók a cseresznyéről, az eperről és a cukkiniről

A cseresznyének kb. 80%-a víz, energiatartalma 65-70 kalória, fehérje- és zsírtartalma nem számottevő.
Fajtától és édességtől függően 14-16 g szénhidrátot tartalmaz 100 g-ja.
Rosttartalma is jelentős.
Tudnivalók a cseresznyéről. A cseresznyének kb. 80%-a víz, energiatartalma 65-70 kalória, fehérje- és zsírtartalma nem számottevő. Fajtától és édességtől függően 14-16 g szénhidrátot tartalmaz 100 g-ja. Rosttartalma is jelentős. Kálium, folsav, B1 vitamin, antioxidánsok találhatók benne. @Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége-Terítéken az egészség.




Az epernek kiemelkedő a C-vitamin-tartalma. Már 12-13 szem eperrel kipipálhatjuk a napi C-vitamin-szükségletünket.
Rosttartalma segíti az egészséges bélműködést, energiatartalma alacsony.
Tudnivalók az eperről. Mire jó 13 szem eper? Az epernek kiemelkedő a C-vitamin tartalma. Már 12-13 szem eperrel kipipálhatjuk a napi C-vitamin szükségletünket. Rosttartalma segíti az egészséges bélműködést, energiatartalma alacsony. @Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége-Terítéken az egészség.



95%-os víztartalma hozzájárul a napi folyadékigényhez.
Értékes ásványi anyagokat tartalmaz, mint a réz és mangán.
Sokféleképpen felhasználható!

Fogyaszthatjuk akár nyersen is, vékony csíkokra vágva, salátaként vagy hasábokra szeletelve, mártogatóshoz. De készülhet belőle főzelék, grillezve remek köret, akár meg is tölthető, sőt - semleges íze miatt - süteményekhez (pl. pitéhez, réteshez) is felhasználható.

Mit kell tudni a cukkiniről?  95%-os víztartalma hozzájárul a napi folyadékigényhez. Értékes ásványi anyagokat tartalmaz, mint a réz és mangán. Sokféleképpen felhasználható!  Fogyaszthatjuk akár nyersen is, vékony csíkokra vágva, salátaként vagy hasábokra szeletelve, mártogatóshoz. De készülhet belőle főzelék, grillezve remek köret, akár meg is tölthető, sőt - semleges íze miatt - süteményekhez (pl. pitéhez, réteshez) is felhasználható. Gazdag rézben és mangánban. 95%-a víz. Akár süteményhez is használható. Merőkanál.hu Élj könnyebben