Sportolj rendszeresen!

A mozgás hatásai melyek NEMCSAK cukorbetegségben fontosak.

Emeli a pulzusszámot: akár tempósabban sétálsz, akár kocogsz, biciklizel vagy úszol, a fizikai aktivitás felpörgeti a szívet, ami segít a szervezetnek az inzulin hatékonyabb felhasználásában. Javítja a vérkeringést: a testmozgás során a vér minden szervhez eljut, különösen a vesékhez, az agyhoz ,a szívhez és a szemhez, amelyeket egy rosszul karbantartott cukorbetegség károsíthat.

Csökkenti a szívbetegség kockázatát: a rendszeres testmozgás segíthet csökkenteni a szívbetegség kockázatát azáltal, hogy szerepet játszik a vérnyomás csökkentésében, és javíthatja a „jó” koleszterin (HDL) szintjét. Csökkenti a stresszt: a stressz növelheti a cukorbetegség kialakulásának kockázatát, illetve megnehezítheti a betegség kezelését. Csökkenti a vércukorszintet és a hemoglobin A1c szintet (az elmúlt 6-10 hét vércukor értékének az átlaga). A cukorbetegség esetén végzett testmozgás akár órákkal később is csökkentheti a vércukorszintet, és idővel csökkentheti a hemoglobin A1c-szintet. Javíthatja a fehérje- és zsíranyagcserét is.

Sportolj rendszeresen! Túrázz a hegyekben, korcsolyázz, síelj, szánkózz. @Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége-Terítéken az egészség