Szilva

Szilva

A hazai szilva szezonja júliustól októberig tart. Víztartalma 85 %, ezért jól oltja a szomjat. Gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban és nyomemelekben. Fontos élelmi rost- forrás! Sokféleképpen felhasználható, de nyersen is nagyon ízletes. Fogyaszthatjuk főzve (lekvárként), gyümölcslevesekben vagy bizonyos húsételekhez - például vadhúsokhoz, mártásként vagy akár töltelékként is pikáns ízt ad az ételeknek. Készíthetünk belőle gyümölcssalátát, befőttet is. Élettani hatását tekintve: antioxidáns, fokozhatja az immunrendszer ellenálló képességét, szív-és érrendszer védő hatású lehet.A gyümölcs héjában található cellulóz pozitív hatású a bélműködésre, ezért napi rendszeres fogyasztása kiváló ellenszere a székrekedésnek és vízhajtó is.