ALMA
Egyik legismertebb gyümölcsünk, szerte a világon termesztik, fogyasztják a több ezer fajta valamelyikét.
Magyarországon Szabolcs-Szatmár-Bereg és Zala megye a leghíresebb almatermelő vidék.
C-, A- és B vitamint, folsavat, kalciumot, magnéziumot, káliumot és ként tartalmaz.
Vízoldékony rostanyaga, a pektin sokféle jótékony hatást gyakorol az emberi szervezetre.
Legértékesebb, legtáplálóbb, ha nyersen fogyasztjuk, így tartalmazza a legtöbb élelmi rostot.
Számtalan módon elkészíthető: nyersen lének facsarva, müzlibe, gyümölcs- és zöldségsalátába darabolva, párolva, sütve, főzve, töltve, hús mellé köretnek, levesnek, mártásnak, süteménynek.
A szárított almahéjból készíthetünk teát, ami kiváló hatású gyomor és bélbántalmak ellen.