II. Fokú hőségrisztás

Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ!

Figyelem! Mérséklődik, de marad a hőségriasztás

Az országos tisztifőorvos 2024. július 19-én (péntek) 00:00 órától 2024. július 21-én (vasárnap) 24:00 óráig fenntartja az ország egész területére vonatkozóan a hőségriasztást, azonban másodfokra módosítja.

A folyamatos melegben fokozódik szervezetünk terhelése. A szervezet hőszabályozó képességét az életkor, a testsúly, a fizikai erőnlét, az egészségi állapot, a táplálkozás és gyógyszerszedés is befolyásolja. Ezért fontos, hogy a lehető legelővigyázatosabbak legyünk a meleg napokon.

Aki gyógyszert szed, figyeljen oda a készítmények megfelelő tárolására. A hűtést nem igénylő gyógyszereket is 25°C alatt vagy a hűtőben tárolják, semmiképp ne hagyják azokat napsütötte helyen a minőségük és hatásosságuk megőrzése érdekében. Minden esetben körültekintően olvassák el a betegtájékoztatót, amely erre vonatkozóan is tartalmaz előírásokat.

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság azt kéri a lakosságtól, hogy a nagy melegben fokozottan figyeljünk egymásra.

HungaroMet Nonprofit Zrt.. BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság