ÚJRA ITT A KÉTÉVENKÉNTI EMLŐSZŰRÉS (MAMMOGRÁFIA)

ÚJRA ITT A KÉTÉVENKÉNTI EMLŐSZŰRÉS (MAMMOGRÁFIA)

A 45-65 év közötti nőknek 2 évente ajánlott emlőszűrésen részt venni.

A szentgotthárdi háziorvosi körzetek páciensei

február 12.-től kezdődő időpontokra kapnak meghívót

(körzetenként) a szervezett népegészségügyi szűrésre.

A névre szóló meghívólevél nem csak a megadott időpontra, hanem más szűrési napra is érvényes hétfő, kedd, szerdai napokon 13-17 óra között.

A szűrés helye: Szombathely, Markusovszky Egyetemi Oktató Kórház, Radiológiai Osztály (fehér épület I. emelet). Részletes információt talál a www.markusovszky.hu honlapon a Központi Radiológiai Osztály járóbeteg szakellátását bemutató részénél (interneten megtekinthető a Városi TV riportja, ami bemutatja az új szombathelyi géppel történő szűrést).

A vizsgálat ingyenes. Az útiköltséget az egészségbiztosítási pénztár a háziorvostól kért utazási utalvány ellenében megtéríti.

A vizsgálat nem fájdalmas (az átlagnál érzékenyebb mellűeknek lehet kellemetlen érzés néhány másodpercig).

Ha a 45 - 65 év közötti korcsoportba tartozik, de nem kapott meghívólevelet, keresse a 94/506-312-es telefonszámon a megyei szűrési koordinátort.

Ha nem 45-65 éves, de elváltozást észlel emlőjén, kérjen háziorvosától beutalót és jelentkezzen a 94/515-638 vagy 94/311-543/5435mellék telefonszámon előre egyeztetett időpontban vizsgálatra a szűrőcentrumban.

A mammográfiás szűrés egy speciális röntgenvizsgálat, ez az egyetlen módszer, amely képes kimutatni a még nem tapintható, korai stádiumban lévő daganatot.

Az időben felfedezett elváltozás gyógyítható! Általában az emlő teljes eltávolítása is elkerülhető korai kezelés esetén.

ÉLJEN AZ INGYENES SZŰRŐVIZSGÁLATI LEHETŐSÉGGEL!