Hírek

Egészség

Rák elleni küzdelem világnapja!

Nemzetközi Rákellenes Unió kezdeményezésére ezen a napon tarják világszerte a rák elleni küzdelem világnapját! Célja felhívni a figyelmet a betegségre, hangsúlyozni a megelőzés és a megfelelő kezelés fontosságát!

Happy- Hét

Happy – Hét! 2023.03.20-24. Az Egészségfejlesztési Iroda és Szentgotthárd Egyesített Óvodák és Bölcsőde Csörötnek Csillagvirág Tagóvodájának együttműködésében valósult meg a Happy – Hét elnevezésű program. Fő célja a gyermekek szemszögéből, rajzok és alkotások készítésével felhívni a figyelmet a csapvíz fogyasztás népszerűsítésére. A rajzok készítőit és az óvónéniket, egyebek mellett, az ovis jelükkel, valamint a hét lógójával ellátott, lebomló (kukorica származék) alapanyagú poharakkal leptük meg. Az ovisok lelkesen elkészített rajzaiból a teljesség igénye nélkül készült egy kis fotómontázs.

Happy- Hét 2023.03.20-24.

Az Egészségfejlesztési Iroda és Szentgotthárd Egyesített Óvodák és Bölcsőde Csörötnek Csillagvirág Tagóvodájának együttműködésében valósult meg a Happy – Hét elnevezésű program. Fő célja a gyermekek szemszögéből, rajzok és alkotások készítésével felhívni a figyelmet a csapvíz fogyasztás népszerűsítésére. A rajzok készítőit és az óvónéniket, egyebek mellett, az ovis jelükkel, valamint a hét lógójával ellátott, lebomló (kukorica származék) alapanyagú poharakkal leptük meg. Az ovisok lelkesen elkészített rajzaiból a teljesség igénye nélkül készült egy kis fotómontázs.

Pánikbetegség

A pánikbetegség (pánikzavar) olyan szorongásos betegség, amely során a beteg rendszeresen hirtelen bekövetkező félelmet, pánikot él át. A visszatérő pánikrohamok a mindennapi életet, tevékenységet is akadályozzák. Kérdés esetén hívja 0-24 órában elérhető Egészségvonalat a 1812- es telefonszámon.

Pánikbetegség

Pánikbetegség – A terápia során megtanulhatja, hogy kontrollálja a rohamokat, és előzheti meg, kezelheti az olyan élethelyzeteket, amelyek azokat kiváltják. A kezelés leggyakrabban kognitív viselkedés terápiából és autogén tréningből áll. Ezekről részletesen az egeszsegvonal.gov.hu oldalon olvashat. Kérdés esetén hívja 0-24 órában elérhető Egészségvonalat a 1812- es telefonszámon.